Právě si prohlížíte Modlitby II. – Politická situace

Modlitby II. – Politická situace

Je tady další neděle ve znamení modliteb! Tentokrát jsme se rozhodli požádat Vás o modlitby za politickou situaci.  Modlitby vždy vedeme za problém, který vnímáme jako velmi vážný a zároveň akutní. V rámci naší činnosti se nám v poslední době politický problém zjevuje velmi často!

– od roku 2016 bojujeme za práva čínských bratrů a sester, z postupů rozhodujících úředníku je jasné, že k udělení azylu není politická vůle (prodlužují  a následně překračují lhůty, nevychází vstříc, …)

– od roku 2015 je v Evropě znát tzv. migrační krize, politická neochota vede k situacím, kdy lidé žijí v nehumánním prostředí (Řecko, Bosna a Hercegovina, Srbsko), k přerozdělování nebo jinému řešení doposud nedošlo

– politická situace v Bělorusku eskalovala do stavu již půl roku trvajících protestů, v evropských zemích, včetně České republiky se značně zvýšily počty žadatelů o azyl právě z Běloruska (v listopadu jich bylo v Česku ze všech národností žadatelů nejvíce, o jejich situaci napoví reportáž)

– politická situace v Rusku ve spojení s protesty kvůli věznění Alexeje Navalného rovněž může způsobit podobné dopady

– politická neochota v rámci EU také brání řešit pobytový status těch osob, které sice nemají nárok na azyl, ale současně se do země svého původu nemohou vrátit z různých důvodů

– …

Modlit se společně budeme opět v neděli od 5,00 do 24.00 v hodinových okéncích. K těm se můžete hlásit na již známém místě. Opět není problém obsadit jedno okénko více než jedním modlitebníkem. Předem děkujeme za každou Vaši modlitbu!