Právě si prohlížíte Školní potřeby pro Ritsona camp školu

Školní potřeby pro Ritsona camp školu

Drazí přátelé!

V minulých týdnech se nám podařilo postupně zajistit předávání školních potřeb do campu Ritsona. Veškeré vybavení, které jsme díky Vaší pomoci zakoupili se bude rozdávat postupně. Prozatím v předávání brání opatření proti šíření Covid-19, naši přátelé z Greek Forum of Refugees tak předávají prakticky jen v bráně do campu, a to velmi rychle. Už teď ale máme informace, jak moc dárky pomáhají. Děkujeme!

Co dál?

Mimo to, že budeme dále distribuovat již zakoupené školní potřeby, chceme také nakoupit učebnice a knihy pro starší děti i dospělé. K tomu nám poslouží štědré dary na tento účel. Dále ovšem zjišťujeme, že potřeba je opravdu velká.

Chybí zejména učebnice angličtiny, které jsou velmi nákladné. Pokud tedy doma máte staré učebnice v dobrém stavu, tedy minimálně popsané, nepopsané, bez větších známek poškození, budeme rádi, když se na nás obrátíte (ludmila@c-r-s.cz) a knihy nám darujete. Stejně tak knihy v angličtině všeho typu uvítáme. Dále uvítáme také učebnice a pracovní sešity z matematiky, ovšem jen s obsahem takového učiva, které nevyžaduje příliš slov. Matematika je sice mezinárodní jazyk, čeština ale ne.

Dále se na Vás obracíme s prosbou o techniku. Učitelé nám dali vědět, že např. hodina informatiky probíhá tak, že 10-15 žáků hledí na jediný počítač. Dovednosti v IT jsou přitom zásadní pro budoucí povolání. Pokud tedy máte starší, ale funkční počítač a doposud jej nevyužívají např. české děti v nouzi k distanční výuce, zvažte, zda byste tento počítač nemohli poslat do Řecka. Stejně tak by bylo dobré, kdyby měli v Ritsona škole možnost promítat. Tato možnost sníží např. i náklady na učebnice. Kopírovat totiž učitelé povětšinou nemají možnost.

Ozvěte se nám, pokud máte možnost nám pomoci! (ludmila@c-r-s.cz)

Finanční pomoc prosím zasílejte na č. ú. 2601742826/2010, pro dary z Polska 11 1020 1390 0000 6302 0658 8349.