Právě si prohlížíte „Kulový blesk“

„Kulový blesk“

Drazí přátelé!

Po delší době přinášíme velmi kratičký report o tom, co se u nás děje! Minulé týdny byly opravdu hodně náročné! Před Velikonoci jsme ještě zvládli….

Po celý týden  od 4. dubna probíhala sbírka hygienických potřeb pro výjezd do Mukačeva ve spolupráci s CB Horní Suchá. Zdravotnický materiál a dezinfekce pro ošetřování seniorů jsme pak dokoupili, přičemž velmi děkujeme za spolupráci lékárnám ve Frýdku-Místku a Havířově (a Mgr. Hůlové a skvělé propojení!!!), které nám nejen uzpůsobily cenu, ale také věnovaly celou řadu materiálu. Velmi děkujeme všem dárcům, kteří Na rozvoj přinesli pomoc nebo zaslali finance

Ve čtvrtek 7. 4. 2022 proběhla akce „Kulový blesk“, přičemž tento den zřejmě vejde do dějin (podobnost s příběhem pánů Smoljaka a Svěráka totiž rozhodně není náhodná!), kdy jsme během odpoledne, večera a části noci zařídili vybavení do 2 bytů (ve dvou městech) a podstatně doplnili vybavení třetího! Od pátku bydlí v bezpečí, klidu a soukromí čtvrtá rodina!!! K vybavení jsme pak pomohli ještě mamince s čtyřletým synem, která sice už měla kde bydlet, ale neměli mimo vybavení kuchyně další nábytek.

Moc děkujeme všem ochotným dobrovolníkům, dárcům a vůbec všem zúčastněným, za obrovskou dávku pomoci!

V ubytovávání pokračujeme, mimo další místo nedaleko Českého Těšína dáváme dohromady i větší dům. Prosíme o Vaši modlitební i jinou podporu!

Děkujeme všem dárcům, kteří nám věnovali vybavení do domů, ložní prádlo, nádobí, nábytek a spoustu dalších věcí, děkujeme také za Vaší finanční podporu, bez které se neobejdeme. Moc si toho vážíme!

Jak můžete pomoci Vy???

  • Máte nepotřebné vybavení do domu?
  • Měli byste prostor se některé rodině věnovat?
  • Máte volný byt, dům nebo třeba chatu způsobilou k obývání?
  • Napadá Vás jiná forma pomoci???

Ozvěte se nám!

Finančně nás můžete podpořit na účtu Projektu Naděje pro národy č. 2601742826/2010, posloužit také pro zjednodušení může náš projekt na platformě Darujme, kde je možné hradit rychlým převodem nebo kartou.

Stále také prosíme o podporu CRS – náš rozpočet na tento rok doposud není naplněn a aktivit je čím dál tím více. Další informace o tom, na co jsou finance potřeba naleznete zde. Ve zkratce, CRS potřebuje podporu na svůj chod, zejména na stálé zaměstnance, administrativu, úhradu právních služeb apod.