Právě si prohlížíte Listopadový výjezd 2019 – SRBSKO

Listopadový výjezd 2019 – SRBSKO

  • Rubriky příspěvkuAktuality

Listopadový výjezd 2019 – SRBSKO

PODZIMNÍ VÝJEZD FONDU NADĚJE PRO NÁRODY A CRS!

Shrnout podzimní výjezd do Srbska do pár slov je nemožné, stejně jako na fotografiích není možno zachytit všechny opravdu požehnané momenty našeho výjezdu. A že jich bylo hodně!
Naše cesta, která se nesla se symbolem lodi začala 30. říjnem 2019 a vedla do Srbska. Navštívili jsme íránské sestry a bratry v Kristu z tábora Adaševci, několikrát jsme strávili odpoledne v táboře Krnjača v Bělehradě, kde se zdržují převážně rodiny. Na zpáteční cestě jsme se zastavili také v táboře v Subotici.
Prostřednictvím her jsme navazovali kontakt nejen s dětmi, ale také s dospělými. Rodiny i jednotlivci tak na nás budou mít doufejme krásnou vzpomínku při každé společné hře! A samozřejmě také s každým otevřením evangelií v jejich rodném jazyce! Kufr, který se při odjezdu dal jen obtížně zvednout při odjezdu obsahoval jen pár kousků na dně. Zejména v jazyce farsí nám jich opravdu zbylo jen pár! Bůh je dobrý!!!
Proč symbol lodi?
Mimo skutečnost, že jsme na lodi byli ubytovaní se hlavní evangelizační setkání odehrávala na lodi na Dunaji. Prvním byla akce pro děti z Romských rodin a děti z dětských domovů, při kterém jsme měli možnost seznámit s Ježíšem a užít si krásné zábavné odpoledne.
Další setkání se odehrávalo v pondělní podvečer, kdy jsme na loď pozvali uprchlické rodiny. Večer to byl opravdu požehnaný! Doufáme, že slovo, písně chval a svědectví naše hosty zasáhlo!
Pokud můžeme hodnotit nadšení z prohlídkové plavby lodí u romských dětí a sirotků jako obrovské, pak pro večerní plavbu v pondělí s uprchlickýma rodinami již nemůžeme najít slov! Tedy těch lidských…. Požehnaný si Bože na věky!
Doufáme, že semínka, která jsme díky Boží pomoci zasévali do srdcí lidí, vzrostou v silné rostliny. Za to také prosíme o další modlitby!

Co může být dalšími modlitebními náměty?
bezpečná cesta (hranice jsou střeženy mnohdy velmi drsně zasahujícími policisty, v pohraničních lesích žijí šelmy, mezi nimi třeba i medvědi…)
důstojná místa k žití (byť je snaha úřadů jiná, velká část lidí stále pobývá mimo tábory, ty nejsou vždy dobrým místem k žití, blížící se zima by pro osoby žijící na ulici, ve vybydlených domech apod. mohla být nebezpečná)
hmotné zabezpečení táborů (tábor pro rodiny Kranjača v současné době není schopen poskytovat potřebné hygienické potřeby, tím méně pak např. zimní oblečení, vzhledem k vzrůstajícím počtům příchozích se stav bude zhoršovat)
služba místních sborů, organizací, jednotlivců (mimo Dragana a Daniely prosím modlitbou podpořte rovněž všechny ty, kterým osudy lidí na cestě nejsou lhostejné a aktivně pomáhají, rozhodně to není snadná služba!)
děti uprchlických rodin (modlitbou rovněž myslete na děti, které žijí na cestě, nemají osobní prostor, hmotné zabezpečení, vychovávají se navzájem v táborech a netuší jak bude vypadat jejich další den)
povzbuzení pro obrácené uprchlíky v táborech (být konvertitou v táboře plném muslimů není snadné, tím spíše, když takový křesťan ví, že jeho úkolem na daném místě je dále šířit lásku, pokoj a mír, jež našel v Kristu)

S blížícími se Vánoci rovněž avizujeme další cestu a společně s tím také žádáme o další modlitební i finanční podporu!

Děkujeme za všechno dobro, které podpořilo naše úsilí! Za modlitby, povzbuzení, hmotné dary i finance! Na fotografiích doufejme můžeme ukázat alespoň zlomek viditelných výsledků naší služby!