Právě si prohlížíte Výjezd BOSNA a HERCEGOVINA

Výjezd BOSNA a HERCEGOVINA

  • Rubriky příspěvkuUncategorized

Drazí přátelé!

Především díky Vaší štědrosti a pomoci a vhodných epidemických opatření se před několika dny podařilo uskutečnit komornější výjezd do Bosny!

Tým ve složení Ilona, Martina, Michal a Wojtek poskytoval zejména základní potřeby – potraviny, oblečení, boty, léky, stany a především plachty na přístřešky i pro zabezpečení stanů před silným deštěm.

Situace v Bosně se de facto roky nemění… 

Lidé se opakovaně snaží Bosnu opustit. Při „hře“ na hranici jsou ovšem většinou okradeni o veškeré své věci, zejména pak oblečení, boty a stany. V horším případě také zbiti, v zimě sliti vodou.

Bosenské uprchlické tábory nemají potřebné kapacity, navíc se velmi často redukují a mění. Lidé tak celé týdny, mnohdy měsíce tráví bez jakéhokoliv zabezpečení pod stanem nebo squatují v rozpadlých a rozestavěných domech, autobusech…

Lidem chybí zejména boty, ve kterých by byla další „hra“ možná. Potraviny, léky (i základní lékařská péče), hygienické pomůcky, hrnce, pánve, pitná voda apod.

Náš tým zabezpečil desítky lidí základními potravinami (vejce, kuřecí maso, mouka, oleh, rýže, brambory, sůl… Nakoupil také hrnce, stany, oblečení těm, ketří o to své přišli na hranici. 

Dámská část osazenstav pořádala také dámskou jízdu! Za roky naší služby víme, že zejména spodní prádlo o hygianické pomůcky (vložky, mýdlo, …), jsou tím, co ženám nejčastěji chybí k alespoň základnímu pocitu důstojnosti. Jsme rádi, že právě těmto potřebami můžeme dělat radost a pomoci k alespoň trochu lepšímu životu hrdinkám na cestě!

Pánové tento čas strávili podstatným a náročným úkolem! Balónkovou párty!

Tým smaozřejmě rozdal množství evangelií na SD kartách i v tištěné podobě! I přes množství potřebných se podařilo věnovat čas také svědectvím a povídání o nešem Pánu a Jeho nekonečné lásce!