Právě si prohlížíte Pomoc na Ukrajině

Pomoc na Ukrajině

Drazí přátelé! Vyhlašujeme velmi aktuální sbírku pro Ukrajinu!

 
Počátkem příštího týdne vyjede náš bratr a spolupracovník na pomoc lidem na Ukrajinu a my ho v této misi chceme podpořit. Bratr je původem z Ukrajiny a působí v České Republice jako pastor. Je v kontaktu s místní ukrajinskou církví, která pomáhá uprchlíkům, kteří se přesouvají z nejvíce ohrožených oblastí (vnitřně vysídlené osoby). Po dohodě s místním pastorem se pokusí dovést co největší množství potřebných věcí – karimatek a spacáků pro nouzové nocování osob. Lidé zde také trpí zoufalým nedostatkem potravin.
Prosíme Vás tedy o Vaši podporu, v podobě sbírky spacáků a karimatek (nové nebo použité, ale čisté a v dobrém stavu), které můžete zítra, tedy během neděle 27. 2. 2022 a případně ještě v pondělí 28.2.2022 v dopoledních hodinách (pouze v tyto dny), přivážet do sboru ČCE v Českém Těšíně Na Rozvoji (adresa Český Těšín, Náměstí Dr. M. Luthera 1). Věci můžete předat před zahájením nebo po ukončení bohoslužeb v kanceláři sboru. V jinou dobu prosím věci předávejte na místní faře (zvonek Pilchovi).
 
Náš bratr chce na místě pomáhat také s transportem lidí k západní hranici Ukrajiny a nákupem potřebných potravin. Tuto konkrétní pomoc přímo na místě můžete podpořit také finančně na účet Projektu Naděje pro národy 2601742826/2010. Tyto prostředky budou použity na dokoupení chybějících věcí do sbírky, financování cesty (palivo) a hlavně na nakupování základních potravin. O průběhu této mise a možnostech další pomoci vás budeme informovat.
 
Děkujeme že pomáháte s námi!
P. S. Pomoc je možno odeslat také prostřednictvím dárcovského projektu na Darujme!