Právě si prohlížíte Na pomoc ukrajinským uprchlíkům

Na pomoc ukrajinským uprchlíkům

Drazí přátelé!

V CRS jsme připraveni pomáhat ukrajinským uprchlíkům. V současné době pomáháme na ukrajinské hranici, kde dovážíme humanitární pomoc. (O tom více v jiných příspěvcích!)

Pomáhat ale samozřejmě můžeme i u nás. Jak? Jsme nezisková organizace, která má právníky se zkušenostmi v oblasti azylového a cizineckého práva (zaměstnávání cizinců, jiná přidružená problematiky), máme řadu skvělých dobrovolníků a spolupracujeme s místními církvemi. Pokud tedy potřebujete naši pomoc – ať už jste Ukrajinec s potřebou pomoci nebo osoba, která se rozhodla někomu pomáhat, neváhejte se na nás obrátit! Rádi pomůžeme s právními problémy, zajištěním hmotné pomoci nebo jiných služeb!

Jsme tady pro Vás!

info@c-r-s.cz

+420 775 553 245

 

Důležité informace pro ukrajinské občany:

Česká republika pro ukrajinské občany zavedla mnoho zjednodušení pobytového procesu i tak je ale potřeba se registrovat k pobytu a zařídit další náležitosti, zejména pak zdravotní pojištění.

V Moravskoslezském kraji funguje asistenční centrum na adrese Červeného kříže 4, Ostrava. Od pondělí 7. 3. 2022 by však mělo již být otevřeno velké centrum na Černé louce. Zde se můžete registrovat. Registrace probíhá také na cizinecké policii. Připravte se, že to bude nějakou dobu trvat, než vše vyřídíte.

 

Pokud provázíte ukrajinského občana, pomáháte někomu s bydlením apod.:

Myslete prosím na zranitelnost a stres lidí, o které pečujete. Nezapomeňte, jak důležité je pro tyto osoby navazovat kontakt s rodinou a domovem. Dejte lidem prostor a nepřenášejte na sebe jejich rozhodnutí.

Pokud potřebujete asistenci, praktickou pomoc nebo Vám chybí materiální zabezpečení, ozvěte se nám. Rádi Vám pomůžeme!

Chci pomoci:

  • hmotně, službou – najděte si seznam nabídky a poptávky, nebo se ozvěte nám s informací, jak byste mohli pomoci
  • finančně – podporou naší činnosti prostřednictvím účtu Projektu Naděje pro národy (2601742826/2010)  na hmotnou pomoc, hlavního účtu (2001727868/2010) na služby a právní poradenství – případně prostřednictví Darujme!
  • finančně podporou jiných organizací
  • Modlitbou! – nezapomínejte prosím na sílu modlitby, skvělý „manuál“ nabízí Modlitby 24/7
  • Sledujte aktuální výzvy k pomoci prostřednictvím sociálních sítích