Právě si prohlížíte Pomoc pro miminka a jejich maminky!

Pomoc pro miminka a jejich maminky!

  • Rubriky příspěvkuUncategorized

Milí přátelé CRS!

Po rozhovoru s naší drahou Photene z řecké organizace GFoR jsme se rozhodli obnovit předcovidové zásilky materiální pomoci pro uprchlíky v Řecku. Největší potřeba je momentálně po vybavení pro miminka. Oblečení, dečky, kapsy nebo šátky na nošení… Zkrátka vše co můžete pro miminko využít. Dále je potřeba spodní prádlo (nejen) pro ženy, které je vždy vítanou pomocí!
Pokud máte vybavení pro miminko, nemusí být vůbec nové, stačí aby bylo v dobrém stavu, budeme rádi, když se nám ozvete a domluvíme se na předání!

Ve věci kontaktujte Lídu – ludmila@c-r-s.cz, Ilonu –  ilona@c-r-s.cz, využijte naše sociální sítě @ChristianRefugeeService nebo využijte kontaktního formuláře!


Sbírku můžete podpořit také finančně! Číslo účtu Projektu Naděje pro národy je 2601742826/2010.

Za zaslané peníze můžete nakoupit právě spodní prádlo nebo věci, které od Vás nedostaneme, ale na místě by se hodily. V druhé půlce května také plánujeme výjezd Athén, abychom mohli podporované rodiny navštívit a povzbudit Photene v její službě uprchlickým ženám. (Podporu je možní zaslat také prostřednictví Darujme)


CO SE DĚJE V ŘECKU?
Řecká vláda v současné době dělá vše proto, aby uprchlíci na území Řecka žili pokud možno v uprchlických táborech, kde ovšem panují tragické životní podmínky (špatný přísttup k pitné vodě, nedostupná lékařská péče, atd.). Do objektů na pevnině se nemohou dostat ani neziskové organizace s pomocí. Jedinou cestou je posílat pomoc přes obyvatele táborů. Řada lidí nyní přišla také o bydlení ve městech, zejména pak v Athénách, bydlí zřejmě na ulicích a zvažují návrat do táborů, které jsou ovšem přeplněné.


Děkujeme že pomáháte s námi!