Právě si prohlížíte Athény II.

Athény II.

  • Rubriky příspěvkuUncategorized

Drazí přátelé,

dnes (18. 10. 2023) se nám vrací mini tým z výjezdu do Athén. V Athénách jsme v tomto roce tak již sloužili podruhé. 

Co se na místě děje?

Situace v Řecku je dlouhodobě problematická. Řecký systém se nevhodnou péčí pokouší přesvědčit osoby na cestě k dalšímu cestování. Zejména rodiny s dětmi toto ale nezvládnou, a tak často žijí bez pomoci systému s omezenou možností přístupu k trhu práce v nevyhovujících podmínkách. V současné chvíli jsou na pevnině naprosto přeplněné uprchlické tábory, kde se jídlo distribuuje pouze dětem. Hygienické podmínky jsou samozřejmě děsivé. Tábory jsou na špatně nedostupných místech, v izolaci, obehnané ostnatými dráty nebo betonem. Ačkoliv se nejedná o vězení, dovnitř se nedostanou ani velké mezinárodní organizace s pomocí.

Ilona s Dorkou opakovaně distribuovaly nejpotřebnějším rodinám před zdmi táborů potravinovou pomoc. Ačkoliv se vzhledem k počtu lidí a našim možnostem jednalo spíše o kapku v moři nebo dokonce v oceánu, doufáme, že právě tato pomoc byla nejvíce potřebná!

Mimo distribuci u táborů měl tým možnost navštívit rodiny ve městě, zejména pak ženy samoživitelky. Z Konga, Afghánistánu i jiných zemí.

Samozřejmostí bylo rozdávání evangelií v různých jazycích a nabízení modliteb. Obojí bylo vždy nadšeně přijímáno!

Děkujeme za Vaší podporu!