Právě si prohlížíte Školní potřeby pro „Naše děti“

Školní potřeby pro „Naše děti“

Balíček putuje do Řecka!

Jak jsme avizovali sbírkou, chtěli jsme dvě z „našich“ dětí, ketré letos dostanou možnost chodit do školy podpořit školními pomůckami. Děti žijí v podmínkách, kde je nedostupné i jídlo a základní potřeby (byť mají velké štěstí, že mají střechu nad hlavou!). Rodiny dlouhodobě podporujeme potravinovými vouchery za pomocí Greek forum of Refugees. Ve spolupráci snaší drahou Photene máme o rodinách pravidelný přehled a dostalo se nám skvělé zprávy, že děti mohou nastoupit do školy.

Základem balíčku byl samozřejmě batůžek, lahev na vodu, svačinový box a penál. Díky hmotným darům byly doplněny také sešity. Každý penál je vybaven tužkami, pentilkami, gumami, nůžkami, strouhátkem a českou klasikou! Tornádo a zmizík asi moc Řeckých dětí mít nebude, ale kdo ví???


Samozřejmostí je také výtvarné vybavení. Od barev po paletky a štětce! Další zvláštností asi bude české lepidlo! Nechybí ani voskovky a z technických pomcek kružítko nebo pravítka!


Da batůžků jsme nakonec přidali i stolní hry, samolepky a omalovánky, takže udělají radost! (Tedy doufáme!) V balíčku potuje obrovské množství lásky, takže to ani jinak být nemůže!

Obdarované děti toho moc nemají, takže jsme se neomezovali pouze na školu 🙂



Každý batůžek také obsahuje pár užitečných věcí: pomůcky na zubní hygienu, vitamíny, ozdoby do vlasů nebo příruční dezinfekci…. Prostě využili jsme veškeré volné místo v krabici k tomu, abychom „našim rodinám“ zpříjemnili a usnadnili život a dětem vykouzlili úsměv na tváři!


Děkujeme, že vytrvale pomáháte s námi!

Bez Vás by to nešlo! Hodnota balíčku lehce převyšuje vybranou částku, je tedy i nadále možné přispívat finančně na účet Projektu Naděje pro národy. Případné hmotné dary v tuto chvíli již nepoužijeme do balíčku, nicméně je můžeme převzít pro účely dalšího výjezdu k potřebným.