Právě si prohlížíte Modlitební řetízek – Integrace

Modlitební řetízek – Integrace

Poslední modlitební řetízek před prázdninami

Před létem jsme v neděli 20. června drželi poslední modlitební řetízek. V pořadí 13. a my jsem velmi vděční, že jste našimi modlitebníky už více než rok. Pokračovat budeme zase po prázdninách. Námětem modlitebního řetízku byla INTEGRACE.
Čím dál tím silněji vnímáme, jak náročné je pro naše klienty někam patřit. Ať už právně nebo jazykově či kulturně jsou odlišní, zároveň ale nemají možnost se vrátit, a tak s rozdíly musí každý den bojovat. Na úřadech, kde pro ně není patřičná kolonka. Ve škole, kde neovládají jazyk výuky (nebo do školy vůbec nemohou, jako je to v Řecku). V zaměstnání. Nebo prostě jen tak na ulici. Integrace není snadný proces, a to na obou stranách. Modleme se za vzájemné pochopení a přijetí.

V souvislosti s tímto tématem také hlásíme, že jsme jedním ze signatářů petice proti výstavbě zdí a omezení integrace v řeckých táborech. Build schools not walls má za cíl poukázat na rozsáhlý problém s integrací dětí a mladých lidí, kteří nemají mnohdy ani přístup ke vzdělání a jejich životní vyhlídky tak nejsou dobré.