Právě si prohlížíte ROK VÁLKY

ROK VÁLKY

  • Rubriky příspěvkuUncategorized

Rok od začátku války na Ukrajině!

Drazí přátelé,
dnes je to rok, co se rozplynula představa míru v Evropě. Rok od chvíle, kdy se statisíce lidí, žijících jen několik hodin jízdy od našich hranic, vydaly na cestu do bezpečí. Rok od chvíle, kdy se i život v CRS značně změnil.
Díky Vám se za ten rok podařilo pomoci množství lidí. Poslat do zasažených oblastí humanitární pomoc – od potravin, přes ponožky k dezinfekcím a obvazům. Zajistit pro několik rodin bydlení nebo alespoň jeho vybavení. Zapsat ukrajinské děti do škol, školek a zájmových kroužků. Navázat mnohá přátelství…
 
Válka ovšem dále nekončí. Ačkoliv my již její průběh nesledujeme natolik bedlivě, jako tomu bylo na jejím začátku, stále probíhá. Spolu s ní přišlo o domov mnoho lidí, mnozí také přišli o své nejbližší a veškeré životní jistoty. Řada lidí již u nás žije bezmála rok a uvažuje, co bude dál. Původní představa brzkého návratu se rozpadla a nyní je v mnohých rodinách hlavní otázkou, jak s tím naložit.
 
Právě s tímto můžete být svým sousedům, přátelům a známým nápomocni. Věnujete nadále svou pozornost těmto lidem, navazujte nová přátelství, snažte se tyto rodiny zapojit do života v sousedství. Ačkoliv již mnohdy nepotřebují hmotnou pomoc, té duchovní se jim často nedostává.
 
Modleme se společně za mír a pokoj pro Ukrajinu, ale i ostatní státy, kde válka probíhá nebo hrozí. Modleme se společně za ty, kteří u nás nebo v jiných státech hledají nový domov. Modleme se za moudrost politických rozhodnutí v otázkách integrace. Modleme se také za ty, kteří pomoci posvětili svůj čas, finance nebo dokonce vlastí domovy. Modleme se za bezproblémové soužití, solidaritu a přátelství.
 
My v CRS nadále poskytujeme potřebnou pomoc.
Na tyto účely je možné finance zaslat na účet Projektu Naděje pro národy: 2601742826/2010 nebo prostřednictvím Darujme.